berat badan lebih

Assalamualaikum..sy nak tnya..untk mngurgkn berat badan, pemakanan apa yang sesuai untuk diambil masa prggy bagi mengelakkan dari kena minum air gula?tiap pagi bangun , kena juga jamah makanan sikit , walaupun gula²..jenis sy x boleh lapar..klau lpar nak muntah je trus..sy x de ape² alahan..cuma x boleh rasa lpar je...sy mkan sikit² tp dengan kadar yang kerap..susu pula yg putih sy x boleh nk mnum..jd loya..klau coklat atau strwberi boleh lg d minum..ada cdngan x ?

1 Balas

Try consume brown rice, lebihkn lauk sayur n protein drp nasi.. Kurangkn mkn manis2 trutama biskut kek, lbhkan mkn buah2an.. Kalo lapar, sediakn kudapan sprt kurma, kekacang, kismis.. Bykkan minum air putih..

5y ago

👍😁