Sakit di bahagian ari ari

Assalamualaikum. Sy masih di awal kehamilan. Time detec pregnant detec kencing kotor sekali. Sakit sgt bahagian ari2. So mkn ubat yg doc bg, bykkn minum air suam dan juga minum air barli. Mungkin juga sakit di ari2 sbb penempelan yg berlaku. Cuma kdg2 bila sakit tuh dtg berpeluh2 jugak menahan. Alhamdulillah tiada sebarang pendarahan. Ada cara lain nk mengurangkn kesakitan? Boleh ke sapu mnyak panas ke, pakai hot pack ke di bahagian ari2? Sbb sy bekerja. Jd sy x dpt fokus dgn kerja. Sy tahu sy perlukan rehat yg ckup skrg.

1 Balas

Tak boleh letak apa2 sis dkt area perut dan bwh tu. Memang kena minum banyak air je la.