czer

Assalamualaikum...siapa kt sini prnh brsalin czer blh crita kn sedikit tntng pnjagaan brsalin secara czer dari segi mknan pnjgaan diri dn sebagainya..sy bersalin secara czer 7 hari yg lps tpi sy rasa nk brjln nk brgerak pom ssah sbb trasa sakit d bhgaian jhitan..blh bgi tips mcm mne pnjgaan besalain secara czer nih? terime kasih

17 Balas

Wa'alaykumussalam wbt. Pastikan kawasan luka di lap kering lepas mandi. Pakai panties bawah sikit, jangan tutup luka.

5y ago

nk mndi pom rase blm brsedia lgi sbb tkut pedih tmpt jhitan tu

waalaikummussalam . . ade jahitan jugak ke . .sy czer gak. tpi mcm guna gam je 😅

5y ago

Sy rasa jhit bhgian dlm n bhgian luar gam...

Hi.. saya pun bersalin czer.. dah 20 hari.. tp bahagian kantung tu still terasa ngilu juga

5y ago

sama lah..nk jln pom ssh

Sy pn tertanya2. Tengah pantang czer jgk.. Xtau nk berurut or tak.. Boleh ke?

5y ago

Yup.. Ken urut gak.. Tpi pas seminggu lah biasanya

Skrg ad jahit lg ke ? Sb kbykn skrg degr diorg clip or gam jee.

psti kn jngn angkt bnda brat sis

Get well soon