batuk

Assalamualaikum...nk tyela kalau batuk boleh ke mkn ubt atau tau x mne2 ubt batuk yg sesuai utk ibu mengandung

14 Balas

Better refer doc sis

Refer doctor dulu

Ubat batuk herb. Atau ubat batuk yg disyorkn oleh doktor. Seeloknya mkn dgn ubat kahak utk cairkn lendir.. Spy tekak x gatal. Kalau batuk wlpn kahak x byk cuba buang lendir kahak every time batuk jgn telan..Minum air suam secara kerap, wlpn (mmg rs tekak kelat sikit) tp air bntu utk hilangkan gatal dlm tekak yg melekit dgn mucus/kahak.. mlm2 jgn lupa sapu vicks atau ubat sapu yg sejuk pd leher, blkg leher sgn hidung .. Tujuan spu vicks/ubat sapu spy hidung dpt bnafas lega sikit. Tinggikn bantal klu susa nk bnafas.. Elakkn mkn ubt slsm.. Sb ubt ni mampu buat kita addiction smpi bgntg pd ubat.

5y ago

Sy dua kli prgi klinik xd dpt ubt cair khk pun..seksa rsa

Kena check doktor dulu. Dan doktor akan sarankan ikut dos yg sesuai. Demam pun sama. Apa2 rujuk doktor.