Batuk Ketika Kehamilan

Hi, nk tnye.. Ada x cara2 utk hilangkn batuk.. Teruk sgt dah rasa.. Nk mkn ubt sembarangan xbrani.. Ada x petua utk hilangkn/legakn batuk ni

14 Balas

saya pun kena teruk haritu. baru je baik. saya amalkan hari2 minum air barli, air sireh atau air asam jawa. kena rajin. dan jangan minum semua sekali arong. gilir-gilir kan. alhamdulillah now baik dah. kalau tak haritu sampai sebulan batok tak baik. nak tidur pun tak boleh. stresss. 😅

Hari tu 2minggu batok tanpa henti, memang tido mlm pon tk selesa.. Last mse app dkt KK terus bgi thu nurse n doc bagi ubat batuk yg kuat sikit tpy sesuai untuk ibu hamil.. 2x mkn terus okey.. Mcm2 petua dh try, semua tk jalan 😅

Sy biasa akan bancuh kicap campur dengan limau nipis. Sedap.. Dan buat sblm tido dan jgn mnum air masak dah lpas mnum campuran td tu.. Alhamdulillah utk sy dan suami, campuran tu sesuai utk kami.. Dan batuk hilang

Sy selalu kalau batuk minum pati delima gulsan sikit. Bancuh air sikit tapi buat pekat2. Sbb takde madu dkt rumah. Baru lega. Suami pun sy selalu bagi minum.

Sy batuk teruk bila amalkn petua mak sy isap sesudu kecil kicap cair masin campur sikit perahan lemon isap pelahan2.. N amalkn minum suam minerl. Elok..

Saya pun batuk2 jugak. Terganggu tido mlm. Saya kemam gula2 kelapa laut afrika utk kurangkan batuk. Alhamdulillah berhasil. Sis boleh try

Saya kena masa awal preg sampai mgu ke 13.. Slowly hilang saya amal madu suam dgn lemon... Sekarang 16 week dah tak batuk.

Jumpa dr sis , minta pendapat dr ubat apa yang boleh amik if tak pun banyakkan minum air masak

boleh amalkan supplement shiruto dpd BE International sis. utk kuatkan immune system

Dr kkia bg sy makan ubat ni alhamdulillah batuk sy hilang... Jumpa dr sis...

4y ago

Sy pun mkn ubt ni ..