batuk

Assalamualaikum...nk tyela kalau batuk boleh ke mkn ubt atau tau x mne2 ubt batuk yg sesuai utk ibu mengandung

14 Balas

Jumpa doktor & tanya pada doktor. Macam saya jumpa doktor kat klinik swasta, doktor bagi ubat batuk herba yang tak effect baby dalam perut. Tapi batuk tak kurang. Saya pergi kk, doktor bagi ubat batuk biasa. Doktor cakap boleh je makan, tapi kena makan sebelum nak tidur malam & jangan lebih dos. Means sehari sekali je makan. Saya makan sekali je, terus batuk elok. Makan sebelum tidur sebab ubat batuk kan boleh buat mengantuk, so kita tidur, baby dalam perut pun ikut tidur

P klinik n jumpa doktor ye sis. Jgn suka2 ambil or beli ubat batuk kat farmasi. Sy pon kena batuk selsema hujung kehamilan ni. Doktor ade bg ubt yg sesuai utk ibu mengandung😊

Wasalam.. Utk batuk.. Kena jumpa doc.. Sbb sy dulu masa pregnant, doc x bg ubt batuk.. Doc bg ubt dmm dan ubt selesma je..

Sy buat madu asli + lemon je..pekat2..demam pon surut dan batuk pon alhamdulillah..cuba la

Kena jumpa doktor dptkan nasihat doktor. Doktor akan beri ubat yg sesuai utk ibu mengandung.

Wslm.. Seeloknya g check dan dr yg bg ubt.. Mcm sy awl2 pregnant batuk selsema sy g check

Kena cek doc, then doc akn ksi mn yg sesuai

Refer doc nanti doc bagi yg sesuai

Wslm.. Kne refer doc dulu sis..

Rujuk doc dlu