Kulit kepala baby

Assalamualaikum, Mummy, Kulit kepala baby sya,klau sapu minyak rambut jdi berkerak kenapa ya, Bila Mandi syampu hilang,tpi sapu lgi minyak rambut, jadi berkerak lgi,klau sapu petang lepas mandi pagi keesokan hari.lgi banyak kerak, Ada sesiapa yg pengalaman ya.

12 Balas

sama. anak sy kalau sapu minyak pun berkerak. awk kena kikis2 dgn sikat kerak2 tu.. lama2 dia akan makin hilang sndri. sementara tu boleh stop dlu pkai minyak rmbut. and make sure lepas mandi je terus fokus kat kepala. lap2 bagi betul2 kering. ni apa yg sy buat laa.. memang jadi. dah hilang kerak. skrg smbung balik pakai minyak.

3mo ago

baik, terima kasih.