Company Trip

Assalamualaikumm utk muslim.. And good evening for non muslim.. I have some question to ask.. My wife already pregnant for 9 week Then company trip will be 31 aug 2019.. If we count my wife will be 3 month something at that date.. Then bolehh tak isteri saya ikut pergi company trip.. Pulau Lang Tengah, Terengganu. Confius ?

9 Balas

Sy msa 6w gi bandung dgn jln kt sana sgt truk bila naik super jln ikut sdap je sgala lopak pnuh jln. tp alhamdulilah ok.sbelum gi sy tnya doc o&g yg rawat sy sbb sy usaha ngndung dari hspital jd dia pantau keadaan sy shingga sy bjaya preggy.bila kne g sana doc ckp gi je sbb klu trjadi kguguran bkn sbb flight or bcuti tp sbb kndungan tu memang x shat so dia akan gugur..jd sy gi jela niat dan doa supya bb kuat n shat.alhamdulilah skang 6bln da tnggu msa nk besalin.sy doakn smoga urusan wife cik dipermudahkn.sama la sy pon cmpny trip.nk tolak tp tiket da beli..tp nsib smua ok☺️

4y ago

Terima kasihh cik. Saya juga doakan semua urusan awk berjalan dgn lancar. Amin 🤗

I travel pergi Sabah masa pregnant 3bln. Travel 2 minggu. Ke sane sni 😁 Cuba tgk condition wife. Skrg dia aktif @ tak. Cth bfr ni dia aktif. Sejak pregnant dia mcm kurang sihat. Then jgn bawa pergi travel. Sbb keadaan bdn ibu mempengaruhi bayi dlm perut.

5y ago

Hahaha.. Bestnyaa.. Ni risau sbb nak kena naik bot kann ke pulau lang tengah tu.. Dari penang ke Terengganu naik bas pulakk.. Paiyyy.. Taktau laa cmna.. Tgk nanti

Masa saya awal 4 bulan, pergi family trip ke krabi. Naik boat laju yang masa itu hujan lebat jadi ombak pun sgt kuat. Alhamdulillah tak ada apa jadi dgn baby dan saya. Depends dgn badan kita ni kuat atau tak. Orang cakap sbb saya aktif tu sbb rahim kuat.

4y ago

Betul, insyaAllah kalau rahim kuat takda masalah.

Alhamdulillahh semuanya selamat. Haha Lupa update boleh bgtau diorg ad org pregnant so boat tu akan bawa dgn lebih berhati². Sekarang dah msok 8 bulan. Harap semuanya baik² sajaa

Bagi saya kalau awal awal preggy boleh je. Tapi kalau ada aktiviti lasak jangan buat. Nak naik flight or boat to takde masalah.

Boleh shj. Sy kandungan 5 bulan pergi ke Kashmir 😅. Now skrg dah 7 bulan, nak ke bali pula in 1 weeks time 😀

Rujuk doc O&G untuk ketahui kesihatan rahim wife. Jika tiada mslh kesihatan just go on.

Depend pada badan ibu tu sendiri..kalau dia aktif and ok,so boleh je

Awal awal tak payah lah. Baby tu lg penting.

5y ago

Thanks for you opinion 👌🏼👍🏼