Sakit di Bahagian tepi kemaluan

Assalamualaikum..hye mommies...sy skrg 20weeks dan ni anak pertama...ada x mommies yg jd mcm sy sakit di bahagian tepi kemaluan tuu...tapi sakit sebelah kiri shj...nak bergerak sakit sgtt...bila x bergerak kurg sakit tp still rasa sengal2...dkt pinggang pun sakit sgt2 strt 18weeks lg...normal ke utk sakit2 ni???#firstmom #firstbaby #bantusharing

15 Balas

Normal sis. Nanti baby makin besar lagi rasa kiri kanan kemaluan semua sakit dah. Saya sekarang 30 weeks. Baring pun dah mula sakit dekat situ. Sebab kepala baby memang dah ada dekat laluan ya. Masa saya start sakit tu, saya buat details scan memang kepala baby dah ada dekat laluan. Masa saya buat details scan tu baby 22 weeks.

sama.. tp untuk kdua dua belah.. sakit masa nak tidur malam je.. anak 1st dulu tak sakitnya.. yg kdua ni sakit.. sbelum tidur buat sikit senanam.. duduk & rapatkn kdua2 belah kaki.. lepas buat mcm tu rasa selesa & dpt tidur mcm biasa..skrg dh masuk minggu ke 30.. 😅

sy pun sama, tulang tepu kemaluan seblh kiri kan, Sakit sgt dgn tulng kemaluan tengh tu sis, nyilu je rsa. sy sakit dari 13w. skrg bru 15w 😭rsa cam nk mnangis

normal , sbb sy pn skrg tgh alaminye .. dr start 18 weeks , dah mula rse sakit dkt pinggul dan betis kaki dah skrg nie . cpt mengah .. nafas pn kurang slesa .

Sy pom tp skit kt tulang punggung gan tulang celah kankang tu..skit terasa bila bgn dri duduk krusi keras .

Sy ank pertama xde rasa gtu..anak kedua ni rasa sebelah kiri...tp pas buang air kecil,,beransur2 ok..

kalau gitu mybe awk kurang kalsium... blh try mkn vitamin D utk ibu mgandung

saya pun sama sakit dkt tepi kemaluan. ingatkan tak normal 😌

6mo ago

Ngilukan,nak gelak ke nak nangis,bila berdiri ya allah,payah giler nak melangkah tu sampai nak mengucap,sakit teramat sgt,nak g kencing lagilah payah,time bangun dari baring tu

oh, sy pun sama pernah rasa wktu mengandung anak pertama,

Anak nak membesar tu. Normal tu mmg akan rasa mcm tu.

7mo ago

Insya-Allah takde pape. Selagi takde keluar darah ke air lendiran ke okay je tu insya-Allah