Sakit di Bahagian tepi kemaluan

Assalamualaikum..hye mommies...sy skrg 20weeks dan ni anak pertama...ada x mommies yg jd mcm sy sakit di bahagian tepi kemaluan tuu...tapi sakit sebelah kiri shj...nak bergerak sakit sgtt...bila x bergerak kurg sakit tp still rasa sengal2...dkt pinggang pun sakit sgt2 strt 18weeks lg...normal ke utk sakit2 ni???#firstmom #firstbaby #bantusharing

15 Balas

Normal sis. Nanti baby makin besar lagi rasa kiri kanan kemaluan semua sakit dah. Saya sekarang 30 weeks. Baring pun dah mula sakit dekat situ. Sebab kepala baby memang dah ada dekat laluan ya. Masa saya start sakit tu, saya buat details scan memang kepala baby dah ada dekat laluan. Masa saya buat details scan tu baby 22 weeks.