Scan 6weeks 3days -Result:Twins!

Assalamualaikum...hr ni merupakan hr yg sgt bahagia utk saya dan suami...Doc scan tvs dan mengesahkan saya bakal dpt twins..dah nampak 2 heartbeats..Sujud syukur kami berdua?❤️..Ni merupakan 1st pregnancy sy slps berkahwin 11 tahun..Sungguh,sabar itu indah.Mommy2 semua, boleh tak share any tips penjagaan kehamilan dgn saya..

39 Balas

sy nk pesan.. klau dpt twin.. makan kene bnyak.. walaupun takde sleera.. kene pakse makan.. jgn risau pasal berat naik.. jgn fikir bende2 negatif.. sy pun prgnant first twin.. tapi sbb sy tak tau.. bila takdr selera.. sy ikutkn hati taknak makan sbb tkut muntah2.. last2 anak sorg kecik sorg besar .. paling tekejut.. yg kecik tu mnggal dlm kndngan sbb tak cukup zat.. dia mnggal mase nak masuk 5 bulan.. alhamdulillah sy dh selamat bersalin.. tpi bersalin pakse 7 bulan.. baby mnggal tu brrsalin normal.. yg hidup ceaser.. skrg tgh berpantang..

4y ago

hmm tak tau la sis nk ckp.. klau tak bolrh makan bnyak.. sis kene makan kerap.. ulang2.. try jee walaupun tak lapar.. kunyah je pape.. sy doakan bby sis sihat walafiat je yee dua dua.. amiin

Tahniah..jaga pemakanan..jgn mkn yg panas n tajam2..blh google apa yg x blh mkn n yg boleh..rehat secukupnya..biar lah org kata kita pemals..sbb kekuatan rahim semua x sama..dh msk 4 bln tu kira rahim agak.kuat ckit..blh lah nk buat kerja..jaln slow2..ni cr jaga kehamilan bg yg buat ivf..so blh ikut cr ni..kalau sis susah nk dpt zuriat..jga diri..jgn stress..bykkn bersabar..doa yg baik2..

Alhamdulillah.. Berkat kesabaran sis dengan suami Allah kurniakan rezeki yang berlipat kali ganda.. Anak pun rezeki.. Kalau boleh jangan lasak2 lagi2 anak twins ni..Makan folic asid dan semua ubat yang kk bagi.. Minum susu suam sebelum tidur.. Makan makanan yang berkhasiat.. Banyakkan berehat..

Alhamdulillah syukurrr pada Yang Berkuasa. Jaga diri jaga pemakanan ye sis. Check up kene pergi bila disuruh. 😊 Semoga segala urusan sis dimudahkan & sihat2 je buat kalian bertiga. Aaaamiinnn. 😍💜

Alhamdulillah, tahniah.. klu Allah kata nk bg Dia bg😊 slagi namanya wanita dn ada rahim, xmustahil boleh preggy kn.. berkat kesabaran tu, Allah trus bg 2.. moga sihat hingga akhirnya🤲🏻

Tahniah sis,bestnya dpt twins terus..🥰Alhamdulilah..sy doakan moga twins selamat dlm kandungan & mbesar dgn baik....jage diri,ubat doc bg jgn skip,mkn mknn bkhasiat..

Wah tahniah sis. Alhamdulillah Allah perkenankan jua doa sis dan suami. Dua rezeki plak tu. Semoga sis dipermudahkan urusan hingga selamat bersalin yea. Aminn.

Hi. Congratulations. Eat healthy food. Take milk 2 times a day kalau boleh drink fresh cow's milk. Exercise and don't put on so much of weight... all the best

Tahniah puan! Happy for u.. penantian yg begitu indah. Semoga puan & kandungan sihat hingga selamat bersalin.

Alhamdulillah.. tahniah sis.. jaga diri n kandungan elok2.. semoga semuanya dipermudahkan 😊