Scan

Salam. Hr ni scan tvs xnampak ape2 lg. Doc bgtau mungkin awl lagi. Lg 2 minggu dtg balik utk scan. Doc tkot ectopic pregnancy. Selalu nya berapa weeks boleh nampak ye? #firstpregnancy

Scan
14 Balas

mcm sy, punya excited, awal2 dh p klinik nk scan, then mcm2 doc ckp, ectopic laaa ape laaa, tp sy rse mmg kndungan sy kecik lgi mse tu, tk lme lepas buat scan tvs, sy kguguran, tkde rezeki, then sy tk period trus lekat, alhamdulillah, now nk masok 4bulan, doakan kndungan sy sihat

2y ago

awk ade berpantang lama x sis lepas keguguran tu?

baru lagi tu sis clear blue tu pon tulis pregnant 1-2 saya nye pon pakai digital clear blue gak tp naik pregnant 3+ scan nmpk dah kantung masa tu 4w6d dah... xpe sis tggu lagi 2 3mggu insha allah ada rezeki sis.. biasa la awal2 kandungan pergi scan mmg tak nmpk lagi sbb awal lagi

5y ago

Tuhla sy pon fikir mcm tu. Hopefully kandungan sihat .

Sy senak2 perut.. Period lewat 2 hari sy test +ve.. Disebabkan dok senak2 perut hubby ajak g scan sbb ank first masih menyusu badan.. Bila scan doc ckp 6 week klo ikut size kantung.. Tp application sy guna tu dia tnjuk 5 week.. Dl anak first mula scan masa 8 week

sy 1st scan 4w nampak dinding rahim da menebal.. lain2 ape pn x nampak.. dkter suruh repeat next month.. masa tu da 9w.. dgr bunyi jantung da.. then dkter tgk kndungn tu d mana, no cyst, no fibroid..

5y ago

nnti repeat mungkin dah nampak la tu ? kadang perut byk lemak pn x bape nampak ? org la kata bkn sy ? jgn risau ek

Wslm.. Sy pun doktor private suspect ectopic pregnancy. Refer ke gov. Tp alhamdulillah takde pape. Kecik lg sbb tu tak nampak. Tggu dlm 6-8 weeks bru dtg balik scan.

5y ago

Tuhla doc pun ckp ade 2 kemungkinan. Lg 2 minggu dtg blik. Doakan sy. Huhu

Sama la sy guna pregnancy test ni 1-2week... Gi scan tak nampak apa2 then doc suh dtg lg 2 minggu baru nmpk kantung.. Lepas 2 minggu nampak baby..

5y ago

Oh ye ke? Da berapa minggu skrg? Thniah tuk awk. Date appointmnt sy lg 2 mngu. Hope dah nampak

4w mmg x nampak apa lagi.. tvs pun atas kepakaran doktor tu nampak ke x..

5y ago

Oo.. sy pakar scan 4w pon x nampak jugak.. masuk 5 baru nampak.. insyaAllah ade tu..

8wks.. dah bole nampak hearbeat skali. 5wks mgkn kantung kosong jee..

sy 7weeks baru nmpk sis .. mula2 scan on 5weeks, xnmpk apa3 lagi

5y ago

tp masa tu doktor kata, yg nmpk cuma sac .. dia mmg sahkan sy prggy la masa tu .. then dia kata repeat another 2weeks..

Sye mse 6w da nampak kantung + heartbeat scan secara tvs sis..