Selera makan

assalamualaikum..hai..boleh kawan2 bantu sy ..mcmane nk bg anak selera makan..umur 4tahun..mcm2 cara dah cuba..masih x berhasil..masih menyusu botol sebelum tidur malam sahaja..siang xnk mkn nasi atau makanan berat yg lain..makan yg ringan2 je mcm keropok,kerepek..

7 Balas

masakkan makanan yg dia suka. kena kenal pasti. mcm anak sy suka spaghetti carbonara dan nasi goreng. mmg laju mkn dan boleh juga psycho sikit "kalau awak makan ni, badan awak cepat besar dan kuat" mcm tu selalu sy buat. mula2 tak byk dia mkn, lama2 bertambah dan sy mmg tak beri dia susu botol, kadang2 saja susu kotak. bila dia menyusu, dia kenyang. kerepek dan keropok kena sorok, bila tak nampak, bila lapar dia tak de pilihan kne juga mkn berat. buah pun okay.

Allahu ciannyer. bt masakn yg sedap2. knlpasti feberet rasa ank. ank sy suke masak2 jd die mmg suke tomyam. 4y mmg dh blh sgt mkn mknn fmly. lps mkn nasi bg die mkn buah lak. bg je ank mkn t ank akn enjoy dgn mknn.

Wasalam...Cuba avoid keropok n kerepek dulu. Bg potato atau spageti dulu? Suplemen mcm appeton pun membantu. Yg Ada gmbar bdk pakai boxing gloves tu

5y ago

Terima kasih atas perkongsian..

sama dgn anak sy, susu je..mkn kurang.bihun mkn la dia, nasi mmg xnak mkn

sama dgn masalah ank sy

cuba bg pasta

Probiotic