tak boleh makan nasi

hi mommy, sy dah seminggu tak mkn nasi, makan makanan yg ringan2 je, mostly everyday makan biskut. 7w dah pun, jadi kerap lapar sbb tak makan nasi. stress sbb tgk nasi je terus takde selera nk makan😔 ada ke yg mcm sy? kdg malam mcm org hilang arah sbb lapar sgt.

10 Balas

sama sis nasib kita. i cuba makan foods yg i suka pun tekak tak lalu jugak. almost everyday struggle nak makan sbb tak selera langsung. tapi paksa diri juga utk makan fruits/minum susu/snacking kekacang. hopefully urusan you dipermudahkan sis.

7mo ago

kesian kita kan😂 kalau tgh lapar tu terbayang makanan yg nak makan, time tu jugak kena ada, tp tak pulak terbayangkan nasi🤭 adududu

Saya pun sama msa 6week smpai skrg 7week lebih masih loya.. Tgk makanan atau trgat apa² makanan rsa loya.. Bau dpur sndri lgi loya. Bau tumis sama. Jiran masak msuk dlm rmh dh loya. Bau bnda wangi smua jdi busuk. Tk sng duduk rasa.. Hahaha.

7mo ago

hahaha, sama la kita. semoga cepat la berakhir alahan ni. nk menghayati journey prgnancy tapi tulah, perittt😂

Saya pon sama sejak tau preg 4 minggu da xle telan nasi. skrg da 7 minggu pon masih xlalu nasi. mslhnye tgk makanan lain pon xlalu. xtau la nk makan apa wat hilang lapar. air manis membantu bg kenyang tapi tu la risau sangkut gdm plak 😅

7mo ago

kesian kita kan😂

normal tu sis. awal lg tu. sy pregnant 2 baby girl mcm kain buruk. baring,muntah tempat yg sama. tak larat nak ulang alik ke toilet. nak makan tak boleh sebab mual. masuk 4 bulan kandungan baru ok. baru boleh makan semua makanan

7mo ago

adududu , perit juga ye kena gdm😂

Sama sis. Saya pun dah 7w tapi memang tak lalu sangat nak makan nasi. Bayangkan pun dah loya 😂 memang rasa lapar sangat, tapi tak boleh nak makan.

7mo ago

sy kalau tgk kt fb ke tt ke pasal nasi, mkanan byk2 yg org masak, lg teruk tak selera. scroll laju2 kalau tgk psl mknan😂

sama sis. tapi kalau bab mee berkuah berselera je makan. kalau nasi hmm lembik rasa nak muntah tapi lapar 😭😭

7mo ago

sy smpai nk mengamuk kalau tgk nasi, perangai sgttt kann😂

same sis,sy pn tak blh mkn nasi.. laok y msk sndr pn ssh nk telan,bl mkn rase pening mual nk muntah

7mo ago

sy terus tak masak, bau masa menumis ke menggoreng ke buat kepala jd pening. adehh

sy dah 8 weeks pun still tak lalu nk mkn nasi

7mo ago

adehhhh, lama mana la lg ye

jangan risau sis. kita sama !! hahahah

7mo ago

alhamdulillah sy tak keseorangan🤭

sy mkn roti n telur hehe sdp🤣

7mo ago

sy makan biskut, koko krunch, roti sapu kaya. kemain mcm omputih😂