Scan

Assalamualaikum..hai mommy²..nak tanya la..kk blh scan gander tak?? Nak scan klinik swasta jauh pula..

11 Balas

masa scan nnt bole je tnya doc..nmpk ke x jantina..kdg2 doc sndri tnya dh taw ke jantina baby..nak taw x..tp klu x tnya awk la tnya jgn takut2..masa appointment dgn doc tnya je apa nak tnya..cuma klu mmg baby x tnjuk xnampak la..pi swasta pun klu x tnjuk xnampak jgk

yg gov ikut mood doktor..haha..scan pun 2x je..awal2 dan bape mggu tah x ingat pulak..sepatut skali lg masa akhir2 sblm due tp die cakap scan hari nk beranak je la...da tu pulak time scan2 bkn nk explain ape pun, kite pulak krik2 nk tny ape pun xtau..haha...

depends on doc. macam doc yg handle kes saya, kite tanya dia tgok. kalau baby tak bg kerjsama, dia gerak2 kan perut tuu supaya baby beralih sikit nk tgok gender, sama macam doc swasta buat. so tanya la doc awk dulu masa scan.

4y ago

Baik..thank you

Dkter kk sy bgus skit. Tiga2 dkter tu bgus dy akan tnya. Nak tau gnder tak?. Kita pn xcited la nak. Haha dy cari la. Dkter yg len dy scan lama2 smbil tnjuk kt kita. Ni kpala dy ni kaki dya gtue 😊

Kk akan scan tapi jarang jika kandungan tiada masalah. Jika masa scan baby tunjuk gender, doktor akan bgtau. Biasanya utk tau gender kena g swasta sis. Kt sana doktor bgtau detail sbb berbayar😉

Ikut doktor tu. Kalau masa scan dia nak bgthu gender, dia bgthu kalau nampak. Kalau scan utk tengok gender shj memang takde. Kena pegi swasta jugak.

Boleh.. Tp kadang2 xnpk, sbb posisi baby yg menutupi bhgn kmaluannya.. Kdg2 npk dgn jelas... Biasanya baby boy senang detect dr girl

Time scan kt kk..sy ada mntk dy scan gnder.dy xde nk scan..dy kata xnmpk pnya..bt keja pn mls2..last2 sy g swsta jgk..buat trs detail scan

4y ago

Doc kkia mmang mcm tu agaknya.. monitor scan pun langsung tak tunjuk dkt kita 😂

biasa dok krjaan x brp serius nk layan,kecuali rezeki dpt dok yg baik hati....klu ada bajt sis g swasta je puas ht

4y ago

Nanti saya try tnya doc check up akan datang 28 minggu..😊

klau masa scan tue bby tunjuk.. doktor akn bgthu. tp bgthu mcm tue je laa.. klu swasta dia tunjuk betul2..