Scan di KK atau klinik swasta?

Assalamualaikum semua..saya nak tanya pendapat mummy semua yg mana lebih elok scan di KK atau di klinik swasta ye? Saya pregnen 9weeks anak pertama...minta tlg share dgn saya boleh? 🙂

2 Balas

Sy bukak buku pink dgn kk. tapi kerap pegi check dekat swasta jugak. sbb kalau kk ade tarikh tarikh tertentu utk scan. kalau rasa yg lain sikit since Sy Pon frst pregnant, Sy akan terus ke swasta utk dapatkan pandangan dari Dr swsta dan sekaligus scan terus.

dua2 pun okay..tapi kalau kat swasta mostly lebih detail dan doktor tunjuk..klau KK..biasa kalau ramai orang doktor tunjuk yg penting je..tapi nanti boleh buat detail scan kat swasta..kalau tak silap 18 weeks ke atas rasanye