makan bendi mudahkan bersalin

assalamualaikum...betul ke makan bendi mudah bersalin?sbb sy dh 36mnggu 2hari...ank ptama sy ceaser pada tahun lepas...jd tahun ni sy pregnant ank kedua,dktor dh bg tarikh 20/7 ni utk ceaser tp sy arap dpt bersalin normal...ibu² ada x sama mcm sy...risau jgk ni

2 Balas

Puan Cuba amalkan minum air kelapa setiap hari Dan jika dah 38minggu ke atas tak bersalin juga. Boleh Cuba makan nenas sebagai natural induced ya☺️ tapi jangan makan sebiji nenas besar sehari pulak ya😅 makan Dalam kuantiti berpada ya

Xbetul sis. Telan batu pun, belum tentu mudah bersalin. Dgr je ckp doctor ye