Susu bdan dlam botol

Assalamualaikum..ada x cara lain nak ajar ank susu botol..dah stat kerja ni nak kene hntar pengasuh..dia fully breastfeeding..kadang perah boh dlam botol dia x mau..3 bulan train mang dia x sentuh..bbuh dlam cawan dia pon x mau..org kata masak mkann dia bbuh dlam mkann,pon x jaln jugak..dia mcm tau je kita dok cmpur susu bdan dlam tu..anak umur 1tahun5bulan..disebbkan husb dah x kisah hal kita ngn anak maka terpaksa la kerja manatau esok lusa kene tendang..ada cara lain x?bukan bagi susu formula tapi susu badan..mcm mana la nak putus susu nnti ni..

1 Balas

biasanya kalau anak da sethun lebih sis cuba je hantar pengasuh dlu.. bila hantar pengasuh nanti ..dia pandai la berhenti ..maybe dia akan minum malam je. anak sy pun nyusu badan lagi sampai umur 2 tahun ni. bila hantra pengasuh okay je dia minjm susu dlaam botol ..dia x suka susu botol..sy bagi dia susu kotak tu jer.. kdg kalau nak bagi dalam botol ..bgi dia minum air masak / jus . dia okay.. cari pengasuh yg ad kelulusan ebm..InshaAllah diorang boleh handle