Bf

Assalammualaikum. Mcm ni kisahnya, aku ada 1 org anak 1y9m & tngh mngndung 3bln lebih. Anak first aku slma ni mmg fully bf & skrng sya bagi dia bf kalau nak sleep je. Tapi sejak 2 3 hari ni, asal dia bf breast sya sakit sngt mcm kna gigit tp dia x gigit pun. Tdi sya try perah susu mmg dah xda air susu dh. Patut la sakit. Lpstu sya pi beli susu formula fernleaf 123. Mcm mna ibu2 nak ajar anak susu botol ya? Sebab sya prnh ajar susu botol dlu suh minum time dia nak sleep. Dia boleh menangis melalak taknak susu botol. Slgi x bgi bf slgi tu dia x tido & meragam wlaupun sya buat pura2 tido. Boleh bgi tips x?

1 Balas

Nk wean off xleh secara drastik.. It takes time jugak.. Kene hari2 ckp kat anak.. Mami sakit.. Susu xde.. Ke ape ke.. Bg die faham kenapa kene stop bf.. Pastu klu nk letak kopi ke sirap ke terpulang la.. Cam sy sbb anak dh faham jd sy bg die reward bila die stop bf..