HB rendah

Assalamualaikum..ada tak ibu2 yg tgh mengandung hb bawah dr bacaan 11? Ibu2 semua makan apa ye utk naikkan hb?

9 Balas

Saya pun sama, kejap tinggi kejap rendah.. Tapi mmg perasan kalau makan sayur hijau, mkn jambu batu, and mkn kerang hb akan naik. Kalau minum coffee kurg sayur n terlepas mkn ubat, hb drop hihi

5y ago

Yelah ni sy rs sb 2 mgu nk dekat raya tu sy mmg xde lgsg makan sayur hijau ke atau apa2 yg leh naikkan hb..ubat pon kdg2 lupa nk mkn sb excited ngn raya..

waalaikumussalam..hb sy penah smpai 10..nurse tukar ubat zincofer tp lepas telan terus muntah..so telan balik obimin..sambil tu makan kurma n jambu batu..alhamdulillah, berkesan..hb skrg ni 12 je 😊

5y ago

kena bykkn rest tu mommy 😊

Sy amal minum susu rizqi mamadil setiap hari.. Alhamdulillah mmg hb sentiasa 12 ke ats..awl hrtu dpt 15..skrg dlm 12 13 gtu sbb dh 8 bln..mkn mcm biasa x da alahan lgsg..

5y ago

Jom la minum Susu Rizqi Mamadil..in shaa Allah sedap x da bau hamis lgsg..kaya dgn pemakanan sunnah dlm kndgnnya..in shaa Allah leh kuatkan rahim dan bantu ibu yg ada alahan utk dptkn sumber tenaga sms prgnt 😊👍

saya awal2 mkn ubt zincofer and nurse ckp bnykkn mkn syur buah2han mcm buah naga smua tu tp hb xnaik2 smpai prut 35mnggu then try mkn jambu batu .. trus naik 12 .huhu

5y ago

sebiji je sehari ... saya start mkn 4hari sblum chek up xsangka naik bgitu cept ..mmg brsyukur sgt hehe try la mkn jambu batu ..

Bykkn mkn jambu batu , syur bayam , kerg . Ubt minum dgn frsh oren. Sis cuba inshaallah naik

5y ago

Yeke..allah hope sy naik la juga..risau sgt sy..sy baru start smlm mkn jambu batu..ubat pon stsrt dari dua hari lepas checkup minum ngn fresh oren..

makan vitamin zincofer yg klinik kesihatan bekalkan..insyaAllah HB cantik

5y ago

Yeke..sy baru start dua hari lepas..hope naik la..siap set reminder hari2 sb takot termiss mkn mcm ubat sebelum ni.

Insyaallah jus mamariam dpt membantu...

5y ago

Sy ada juga terbaca ni...tp sy bab minum jus ni la yg lemah..jus delima gulsan sy minum pon lepas minum terus muntah..😔

Kurang kan minum kopi atau nescafe..☺

5y ago

Xmau kurang2..xnk minum lgsg dh..hehe..risau sgt sy hb drop..

Sis ada anemia x?

5y ago

Anemia xde..jgn la ade..risau sy