mual/muntah

Assalamualaikum wr wb...slmat pagi moomys? ad k yg sme,uk 26wk tapi muntah tu smkin mnjadi jadi??? tak selesa bila nak makan..rasa nak trkluar je??? Dari mengidam sampai skrg msih tak slere makan???? makan ape agar boleh baik sikit..dah la badan kurus???

1 Balas

waalaikumsalam..selamat pagi,saya saran kan defi yulia afnika mengambil banyak buah buahan, sayur sayuran hijau kerana badan kita memerlukan protein dan zat besi untuk perkembangan bayi dalam kandungan... susu rendah lemak juga baik untuk badan kita supaya ia nya bertenaga... susu kurma +pati buah delima akan menaikan lg hb kita.. selamat mencuba...