Mual tapi tak muntah

Hai semua nak tanya, saya dah masuk 7week baru rasa mual-mual tapi tak muntah. Rasa tak selesa sangat sampai kan kadang rasa macam nak nangis sebab badan rasa tak selesa sangat. Ada tak yang pernah alami macam saya? Macam mana nak hilangkan rasa mual tu? 😢 Dah cuba makan yang masam tapi kejap je rasa mual tu hilang.😫

2 Balas

Saya mcm tu juga start 6w mcm tu start mual2 camtu je, masuk 7w smpai skrng 9w mmg mual package muntah tp x kerap muntah la. Sehari sekali camtu je tp mmg seksa sngat tekak ni. Mmg kena hadap la kalau dah pregnant ni .

1y ago

Muntah sekali pun dah rasa seksa apalagi yang kerap. Harapnya saya nanti tak lah terseksa sangat. 🥹 Risau nanti masa nak balik kampung tu muntah memanjang dalam perjalanan.

mcm saya dulu jenis mcm ni juga, awal2x duk mual jahh. tapi makin lama ,dia da slow2x muntah sekali. so far kena elak makan makanan minyak, pedas la.

1y ago

Makanan pedas dan berminyak buat rasa mual ke?🥺 Sebab semalam saya mengidam nak makan laksa, jadi beli laksa tapi laksa tu pedas sangat. Sebab teringin saya makan je laksa tu walaupun pedas 😂 kalau pedas dan berminyak tu buat mual saya akan elak dah lepas ni.