7 weeks pregnant

Hi mummy to be semua! Saya 7 weeks pregnant, masuk minggu ni makin tak selera nak makan. Bila teringin nak sesuatu, tak habis makan & kadang² bila dah sampai kedai terus jadi loya, mual². Bila dipaksa jugak makan sikit, perut jadi tak selesa & rasa nak muntah 😭 Normal ke macam tu? Risau kalau tak makan pape, kesian baby.

1 Balas

Hi, kita sama. Sy pun 7 weeks pregnant. Tak lalu nak makan especially nasi. Sentiasa lapar tapi tak lalu langsung nak makan apa apa. Awak kena keep on try makan apa apa yg boleh terima masuk. Penyelamat sy roti, cereal, buah dan susu. Sy repeat yang tu je bagi alas perut untuk ada tenaga.