Tiada selera makan

Ada tips tak nak bagi boleh telan makanan? Setiap kali makan mesti akan muntah. Bila tak makan pun muntah. Nak makan sampai jadi tak lalu. Badan rasa lembik dah tak makan

5 Balas

takpe sis..kita tgh alami..enjoy je..tips sy try & error..xde selera pn mkn je.kerap makan.muntah lepas tu pn xpe..lepastu nnt try makan lagi..elak makanan terlalu kuat bau..cuba je makan biskut kering,buah² ke.jgn makan mknn pedas² sgt..nnt muntah perit nak tanggung..semangat ok✌️

janji air minum utk kekalkan hydration.. cuba study apa yg tak boleh makan, avoid dulu sementara.. beli buah anggur hijau, apple hijau, mangga, oren bagi hilangkan loya tekak.

Sis baru 1st trimester ke?

4w ago

Haah. Bru masuk 11 minggu.

try mkn kurma.