Mengurut

Assalamualaikum wbt. Ibu2... Nak tanya sikit ni... Kalau bersalin secara czer, bila boleh mengurut ya? Terima kasih

11 Balas

Kalau brsalin czer blh je berurut sy ritu czer juge... Tp tuk urutan tu d pnggl urut buang bisa ... Bg yg czer bgus g urut nti br rs bdn ok n tegap n cpt rs sht nk jln pn rs xde sakit sgt kesan dr czer..sy ritu dh bpe hri bersalin mil suh g berurut dia hntrkn dkt kwn dia yg mmg btl2 tukang urut lm .. dlm ms yg sm buang angin kesan dr kita operation yg trkumpul dkt dlm perut ... Dia xkn touch dkt.perut kita..dia akn urut tgn..kaki..bdn shj..Dan juge tapak kaki dkt point2 tertntu.. tp pape pn sis kena cri tukang urut yg btl2 tukang urut jgn amik yg sebarangan..sbb ada tu yg xtw.kata tahu nti dia akn urut sesuka hti n akn urut dkt perut lak nti..

Saye hari ke 4 lpas czer dh berurut..sbb rse bdan lenguh sgt & dh bengkak susu mse tu..urut blakang, tgn, kaki dgn breast..lpas 2bln bersalin bru start pkai bengkung..ikut bdan jugak sis..

Wkumsalam,blh urut tp xblh urut bahagian perut sbb czer. Bahagian lain blh..Bg sy seeloknya slps 1-2 mggu czer sbb cm dh sihat sedikit nie tplg kpd awk. Urut 3 hari sahaja.

Klu yg perut tu xsure boleh xmngurut..Tpi yg bahgian lain boleh je mngurut utk bg lega2 bdan kte..Tpi klu perut tu lpas jhitan smbuh seelok2nYa2

Bole. .tp bhgian prt x dglakkn . .pde tukang urt. .kalo part2 laen bole je urt. .ye laaa mnhan skit kn. .lnguh2 bgn abs semua sakit. 🤗

selepas seminggu. jangan tungku di perut ya. hanya tungku di breast & punggung shj.

Kalo masih awal tx blh sis.. kalo nk juga .. elak dari bhgian perut

I urut lepas seminggu bersalin. Tp kat perut tk kacau la

Boleh tp bkn perut, bengkung pon sama tak leh pakai

Seminggu pun boleh.. cuma jgn dibahagian perut dlu