Berurut selepas czer

Hi mommies nak tanya. Bila boleh start mengurut selepas bersalin czer ye? Saya selamat bersalin 14/3 haritu. Ni tukang urut saya dah tanya bila nak start mengurut. Biasanya mommies yang pernah bersalin czer hari ke berapa mengurut? #perlupandangan

4 Balas

Sy pn bersalin czer dh 42hri.sy strt mngurut selpas semnggu bersalin. Perut skli diurut tnpa kena kwsan czer tu. Sbb nk keluarkn darah yg lbh. Lps urut tu perut rase ringan je dah xsakit lg. Pastu bertungku setiap pagi & ptg. Luka kna sentiasa keringkn. Moga dipermudahkn urusan berpantang semua.

tarikh kita sama lah 14/3. Saya mengurut dengan CL lepas seminggu bersalin..start isnin lepas 20/3 sampai ahad ni..alhamdulillah perut rasa selesa sikit..

Selalunya lepas setel cucuk kat peha baru boleh mengurut. Tu pun x usik bahagian perut.

1y ago

Krim mustajab limau nipis halia wrna hijau tu kt perut.

Sy lepas seminggu. Alhamdulillah okay. Bnyk mkn oren supaya bantu penyembuhan luka.

1y ago

Ha ada sy rasa mcm senak2 mcmtu. 1st day sy takut urut perut. 2nd day tu sy minta dia urut sikit ha pastu baru mcm ok.