Set pantang

Assalamualaikum.. saya nk minta pendapat kawan2 dalam ni set pantang mana yg bagus utk bersalin czer? Adakah bersalin czer boleh mengurut?

6 Balas

Tak perlu beli set. Tak semua benda dlm tu kita guna atau tak guna langsung. Beli apa yg perlu je. Saya beli brand yg berasingan untuk segar kan badan: 1. Gel mandian herba Al Syifa; Bidara, madu kelulut dan pudina. Boleh guna head to toe. 2. Lotion mustajab warna hijau untuk post natal. Saya pakai ni, sejukkkkk. Jadi tak pakai sangat. Pakai bila perlu. Tu pun tak habis lagi hingga kini. 😅Boleh buat sebagai param dan pilis . Bersalin czer boleh diurut ikut cara tukang urut. Ada yg selepas 2 minggu, ada yg 1 minggu dan lain2 selepas bersalin. Mcm saya, selepas 2 minggu baru berurut. Alhamdulillah, badan saya OK. Rahim pun kecut dlm tempoh 10 hari.

4mo ago

Sama

Hi, yes lepas czer boleh urut tapi inform siap2 jangan usik/urut/tungku bhgian perut ya. saya dulu hari ke 4 dah start urut sebab nak lancarkan susu (ada benjol bawah ketiak, bengkak susu). masa urut pun CL suruh mengiring je. saya dulu pun tak beli set pantang sbb sejenis malas pakai benda panas lekit2 haha, pakai yg CL bawak je.

4mo ago

terima Kasih ☺️

sis boleh cuba set pantang Shaklee , untuk baaiik luka czer , cantik dalaman dan luaran . bukan tu ja dalam maasa yg sama boleh turun berat badan / tambah susu / boleh lancarkan peredaran darah nifas dan macam² laagi 😘

bsalin czer bley mngurut.. tp lmbt sikit la mulanya.. sye bsalin normal & amek CL smggu.. memg x bli lgsg set pantang.. gne brg CL je.. CL gne set sari ayu.. losen panas, pilis..

Sy czer bersalin urut hr ke8 tp xurut perut tau urut blkg badan, kaki dll. Sy guna umialiya sedap losyen panas n pilis. Ada set tp sy amik asing2 skali myk telon baby

sy czer xpernah beli set. beli loose saja..sabun herba, losyen panas dan param saja. czer urut bila luka dh kering (6-8minggu)

4mo ago

sabun herba, param : ummialya. losyen panas : losyen mustajab postnatal (warna hijau). param ni mcm losyen cuma tak sapu dkt breast dan bhgian perut.