ingin tahu

assalamualaikum... tumpang tanya yang berpegalamàn... ni positive ke.. tak berapa clear.. tapi saya berharap.. ..

ingin tahu
61 Balas

positif...cuma blum ckup terang sbb hcg dlm bdn msih rndah.. bbrapa hri lg akn mkin pekat. klu penyabar leh je celup upt lg tiap2 pg..urin awl pg sblm mnum tu. lg bgus guna clear blue.. boleh trus ke hospital utk dptkn pengesahan. mak sure pegi klinik/hospital pkr skit puan..jgn prgi klinik biasa.. awl2 bgini biasanya kantung pun xnmpk lg.. boleh buat beta hcg..mkin hri akn mkin tgi kndungan beta hcg dlm bdn. jd sy nsihatkn just tgu je lg sminggu dua. bed rest dan jgn lakukan krja2 berat..

4y ago

terima kasih untuk pesanan .. 😍

saya penah camni..mmg pregnant..tapi xde rezeki..sy keguguran.sebab nye awal pregnant tu sy mmg langsung xbleh bt keje berat.walaupun cuma angkat bakul kain.2x sy keguguran.sama cmni..tp pregnant kali ni.sy lebih berhati2..xbrani nk angkat brat lagi.start moto pun xbrani.alhamdulillah..rezeki sy ank no 3 skrg da 28mgu.awk jg baik2..jgn bt angkat bnda berat walaupun kite cuma nmpk mcm ringan.

Positive tuu..sy dlu pon mule test cm tuu jugak.was2 jaa sbb xnk beharap.tapi bile test lgi & lgi alhamdulilah mmg kputusan positive.. tahniah puan😊

Tahniah! Check balik dlm masa seminggu, mesti makin terang. Jaga diri ye, jgn banyak buat kerja, jgn aktif sangat. Semoga dipermudahkan semuanyaa.

4y ago

Thank you

Waalaikumsalam.. alhamdulliah sis,mmg positive dah tu tp sya sarankan buat lgi lps smggu spya line lgi jelas nmpk..

Sy Pon macam tu jugak tp dlm 2 minggu lpas tu check balek da naek double line pekat..awal tu confius jugak😅

Lwat period dh brp hri? Sy dh 2hri lwat naik samar2 jugak tp xyakin sbb perut mcm sakit senggugut je

4y ago

saya lewat 1 hari..

Kalau dah due InsyaAllah +ve sis..jmpa doc utk confirmation🙋🏻‍♀️tahniah ya🙋🏻‍♀️

Alhamdulillah positif tu sis.. tnggu lagi berapa hari, nnti mesti lagi pekat line dia.. hehehe

Positif.... sy pon mcm tu mse first test... lps tu wt test lps smnggu, double line tu dua2 terang...

4y ago

oo.... tq tau