Ingin TAHU

Assalamualaikum...saya dah 8 hari tak dtg priod...HCG test sy pudar cmni maksudnya positive juga ke?

Ingin TAHU
5 Balas

kes ni jadi kt sy bulan lepas. naik double line. agak terang. sy cek awl 3-4 hari. pastu period lewat 3hari. cek lg. simtom pregnant sy rasa masa tu. cek clear blue not pregnant. pastu period yg agak byk. so confirm sy xpregnant. yg skrg ni. sy cek awal 3 hari line dah terang. cek clearblue tulis pregnant. alhamdulillah

Nampak mcm double line. Puan pergi klinik ye, sebab dah lewat haid kan. At least diorang sahkan kehamilan dan Puan boleh ikhtiar awal2 utk jaga kandungan & kesihatan.

2y ago

ye betul tu..sy lewat priod smggu lbih bulan ni..n 1st time dlm hdup priod lewat..sy pg kk deorg sahkan prgnant..sy pg pakar deorg ckp sy tak prgnant..ia cuma gangguan hrmon sbb lewat priod

buat test waktu bila ya? try buat test awal pagi lepas bangun tidur. kalau double line.. berkemungkinan besar pregnant. selamat mencuba!

2y ago

ini test waktu sbuh sis..pakar ckp kalau prgnant dia akan naik terang bukan pudar.

hy.awk dh ad jwpan ke?sy pn lewat 12hari harini. tp msh kabur mcm awk..sy pkai test strip tu.

2y ago

sbb ank first sy,2mggu pudar mcmni..2mggu lbh br npk terg..skg sy ank ke2..arini bli upt lain,test msh x terang. tp tbuh mmg letih gle dah,rse hari2 tak larat,mcm tk mkn ap2..

..lmbt Priod 8 hari ke??cek klinik lah klau nk tau lbih lnjut..

2y ago

kk bg hrapan..deorg ckp psitive..sy pg pakar deorg ckp sy tak prgnant..