luahan hati..

Assalamu'alaikum teman2 semua.. Nk meluah huhu.. Ank sy 4 org.. 9 thun, 7 thun, 5 thun dn 2 thun.. N skg preggy 6 bulan.. Sy khwin awal.. Msa umur 15 ( 2010).. Skg ni umur 24 thun la.. Tp jiran2 sy hmpir stiap hri ckp ank2 sy ni mcm semut.. Lepas tu hri2 cakap, lepas ni ko beikat la trus.. Yg seumur ngan ko kbnyakan still single skg, ko pla ank dh bertaburan.. Apa perasaan kmu mommy.. Klu org ckp mcm ni?... Even ibu mertua sy pn blik2 ckp suru sy brhenti tmbah ank.. Sy pn memang plan 4 org ank sja.. Tp allah beri rezeki lebih.. Nk buat mcm mna.. Sory mommy semua klu post sy ni merepek.. Hnya meluah sja huhu..

94 Balas

Biar kn mulut org mw mengata buka dy yg jga anak sis... Yg penting ank cukup jaga syukur lh jangan mw peduli ckp org

Jawab kan je kat dorg,rezeki makcik.mude2 laa beranak.ignore je wak.bukan dia yg pening nak bg anak kte makan pun

Tula nma ny tuhan da bgi otak akal fikiran..mgg la anak rezeki 😂 akal tu guna la sikit huhu...merancang lerrrrrrr...

5y ago

Janganlah ckp mcm ni. Kalau xsetuju pon kan boleh tegur dgn adab & bahasa. Cuba letakkan diri dlm situasi org lain sblm memberi komen/cadangan. Be a motivator not a downgrader please 😊

Seronok sebanarnya anak ramai d usia muda ni percaya la...nanti umur sis 30 anak2 dh nampak cm adik beradik sis...

Biarkan org nk kata apa..Kita xblh nk tutup mulut org..yg jaga anak Kita..so biarkan..xyah layan senang

Bia je sis org nk ckp ap.rezeki tu Tuhan yg bg.anak rmai nti dyorg dh besar2 bhgia kluarga😁

pekakkan telinga je dik..peduli lah pe dorg cakap .. bukan dorg yg jaga n bagi makan anak kite..

Jwb ler..target umor 40 nak round dunia sementara xsakit lutut... Anak2 dh besar...

Abaikan. Asalkan puan dan suami mampu menjaga dan mendidik ank2 apa salahnya anak ramai.

Xpe dik...rilek sudah..bkn diorg yg tanggung mkn minum pon..anak2 kan rezeki...