luahan hati..

Assalamu'alaikum teman2 semua.. Nk meluah huhu.. Ank sy 4 org.. 9 thun, 7 thun, 5 thun dn 2 thun.. N skg preggy 6 bulan.. Sy khwin awal.. Msa umur 15 ( 2010).. Skg ni umur 24 thun la.. Tp jiran2 sy hmpir stiap hri ckp ank2 sy ni mcm semut.. Lepas tu hri2 cakap, lepas ni ko beikat la trus.. Yg seumur ngan ko kbnyakan still single skg, ko pla ank dh bertaburan.. Apa perasaan kmu mommy.. Klu org ckp mcm ni?... Even ibu mertua sy pn blik2 ckp suru sy brhenti tmbah ank.. Sy pn memang plan 4 org ank sja.. Tp allah beri rezeki lebih.. Nk buat mcm mna.. Sory mommy semua klu post sy ni merepek.. Hnya meluah sja huhu..

94 Balas

alaa biarkan je mulut diaorang tu sis . pikir positif ye. alhamdulillah rezeki sis bab anak murah. nanti dah 40 anak2 sume dah besar takde nak sibuk2 jaga anak kecik. seronok 😂

Waalaikumsalam, biarkn ckp org, kita xmkn bkn diorg yg bg... Mulut org mmg xleh tutuo, sabar n redha... Mengadulah pd Allah, setiap ank tu Allah dah tentukn rezeki mereka

Alhamdulillah.. Bertambah umat Nabi Muhammad.. Semua tu rezeki dik.. Klau lpas ni xnak anak boleh ja merancang xperlu la ikat rahim.. Tu la harta paling bernilai bg perempuan..

Jgn ambil peduli apa org nak ckp...anak tu rezeki....sya ada kawan kawin umur sama mcm kamu... Anak skrg 5 yg sulung umur 11 @12 thn yg bongsu blm smpi 1thn......ok ja dia...

Xpa sis..tu namanya rezeki....xpayah risau akan mulut2 org sis....mmg pyh nak bg puaskan ht org lain......yg ptg sis Tau sis mmpu utk jaga ank2..tu ja...apa2 pn,tahniah sis...

Xyah hirau sis ape org nk ckp...bkn diorg bg sis dgn ank2 sis mkn...sebuk nk jaga hal org...org y mcm ni mmg byk sis...abai kn aje...jge kndungan sis tu..😊😊 chill ok...

Hehe tak perlu hiraukan cakap orang. Asalkan sis masih mampu jaga anak ramai2, dan suasana tu membahagiakan sis, pedulikan orang cakap. Time muda ni la nak beranak ramai2.

Peduli orang lain kata sis.. Anak tu anugerah, Dah rezeki sis. Banyak lagi di luar snaa mau anak tapi x dpat2... Nnt anak sis dah besar mcm best friend saja dengan sis

Takpe abaikan je..takpayah lyn..dh rezeki ank ramai..bersyukur la😍😘..sy ni dah umo 31 baru sorang(itu pun dlm perut gi menunggu hari ja nk beranak💕)

5y ago

Okay😘😘😘

Biarla dik mulut org nk ckp apa pon.. Ank tu pon rezeki.. Sy pon umur 33 ank dh nak masuk 7..alhamdulillah setiap ank ade rezekinya.. InshaAllah 😍