Boleh berurut ke?

Sye dh pregnant 26weeks. Smalam tkblh tido sbb sakit badan. Habis lenguh belikat, pinggang, paha, betis, tumit, tapak kaki. Rasa mcm tknk buat papeje hrini, tapi bdn lenguh2 jugak kalau tkbuat pape😭😭 blh ke kalau nk pegi berurut? Affect baby tak?🤔

2 Balas

Boleh je nak berurut. Tapi cari tukang urut yang memang biasa urut untuk orang pregnant ni. Dia tahu bahagian mana yang boleh urut or tak. Saya masa pregnant dua kali berurut alhamdulillah lega rasa badan lepas berurut.

xperlu berurut lah sis..cuba tgk utube senaman2 utk ibu2 mgandung..amalkn.tp jgn paksa2 badan kalau xmampu ye..sis minum susu x..mungkin kalsium dh kurang..jd tulang2 suma mcm sakit2..