Uri Ker Bawah

Assalamualaikum sye dh pregnant 28week mse scan bby doc ade ckp.. Uri dh jatuh ker bwh.. Ade cara tak untuk naik kan blik uri kte blik ker normal.. Sbb doc ckp klo uri Ker bwh xley bersalin normal.. Bley beri cara tak.. Mohon bantuan ?

12 Balas

Sme mcm sye, scan mse 28w jgk, uri duk bwk, sye solat, tp sujud lbh lme dri biase, doa byk2 mse tgh sjud tu, bile dh 31w sye scan lg, dktr pn tkjt cpt nye uri naik blik.. Smbil tu pujuk bby, ckp ngn bby dlm prt srh naikkn uri🤗yg pntg jgn angkt brt..

Cume bila ada mslh uri.. Jgn bersama suami ye.. Doc bgth.. (tapi sy on Jr) hehhe yg pemtg sy xde alami mslh bleeding tu yg paling kena jaga. Slps sy cek blk after 2 mgu.. Uri dh kembali normal sehingga skrg.. Syukur sgt

Insyallah perlahan2 uri tu akan naik.. sy pown alami situasi y sama sebelum ni. Sujud lama antara y saya buat.. urut bidan naikan uri xdigalakan ye sbb akan berlaku pendarahan n beri kesan pada baby n ibu.

Mcm kakak sy, dia sujud lama dan buat tahajud. Alhamdulillah, uri naik semula. Klu urut takut salah urut sbb nak cari bidan yg betul2 pandai bab mengurut org mengandung ni susah.

Sujud and rukuk lama2 sikit time solat. And boleh baring sambil letak kaki menegak ke dinding. Tu pesan doktor. InshaAllah blh naik. Akak ipar sy guna cara ni dh naik.

Sama la sy sis. Skrg 28weeks. Uri bawah stage 2. Hari isnin ni kene pergi hospital kene bawak surat dari doc kat klinik😔

Slalu lau uri kat bawah .. setengah org suruh bidan urutkan bagi naek .. kalau still tak naek jgak ..nanty kne bersalin cezer

5y ago

Bidan zman skng ssah nk cri.. Tkt slah urut lain jdi yerr.. Klo bley nk bersalin normal.. Nie ank first.. Ade cara lain xslain tu..

Sme la sy pn 28 week .. mse scan semlm dkt kk doc bgi tw uri dkt bwh tpi x ttup jln la lgi ...

Sy dlu pun bgtu sis tp syukur bulan sterusnya bby pusing sndri pegi kdudukan normal

sujud lama..selalu ckp dgn baby..pujuk2 baby wt naik balik uri...