uri ke bawah

assalammualaikum n hai mommy semua. saya nak tanya 28 week kalau uri kt bawah kite boleh urut ke untuk naik kn uri tu. risau jgk sbb hari tu scan doc ckp uri dkt bwh n kple bby tindih uri tu. boleh ke kite nk urut ir ada tak cara lain utk naik kan uri? sangat² memerlukan komen yg positif..

9 Balas

Jgn urut kalau boleh. Jgn takut kalau end up kena czer nanti. Czer x seteruk yg digambarkan. Percayalah. Sy czer mom dan sy dulu mmg nak normal tp Allah bagi czer. Rasa menyesal tak mintak czer dari awal 😅Lebih menakutkan kalau urut dan uri lekang. Uri lekang ni bahasa mudahnya dia macam tercabut dan bby takkan dapat nutrisi dan akhirnya meninggal dlm perut.

Saya bleeding week 26 n uri saya di bawah.. dr nasihatkn jangan urut, also kena rehat tanpa buat pape.. full rest. Also awak kena bnyk ckp ngn baby suruh dia ajak kawan(uri) naik ke atas.. alhamdulillah now saya week 28, uri dh kat atas… bnykkn bckp ngn baby

Sy mcm sis Br jew blk dr scan 28 weeks juga.. Doc kata repeat scan lg 2 minggu.. Hope naik lah.. Sis jgn urut2 ya.. Doa saja supaya uri naik.. allah permudahkan .. Fikir +ve ok 😊 Orang kata sujud lama2 supaya naik blk insyaAllah naik blk..

Kalau bule jangan urut takot salah urut lain jadinya. Buat senaman sis. Lupa apa nama senaman tu tp dia posisi dia mcm anjing sikit pastu gerakkan bontot pelan pelan. Try tengok tiktok depa ada tunjuk gak.

masa preg anak ke2 pun saya 28w uri ke bawah. pp type 2. suami urut malam². check balik uri dah kt atas. cara urutan tak igt dah hahaha now da lahir nak masuk 9m 🤭

9mo ago

boleh ye urut pelahan² .. risau jgk nk urut.. ara urut mcm mne sis

tu lh sy pon 20/8 ney nk g scan lgi tngok dye naik x.. urut tu x kot sbb hsbnd pon x bg sbb risau. just buat senaman je sikit. mngkin sbb kje bnyk jln kot

Better jgan urut bahagian perut. Risiko placenta abruptio tu tinggi iaitu uri lekang.

tak boleh urut. sujud lama. baring kaki ke dinding lurus.

setahu sy xbole urut .. rsau bleeding..

9mo ago

baik tq nasihat nya