alahan pregnant

assalamualaikum sy nk tnye sy da 6mggu prgnant .xda alahan lgsung .normal ke?

30 Balas

normal sis. jangan di minta alahan tu. boleh menangis tiap hari 😂 dulu masa first pregnancy takde alahan langsung. memang takde rasa macam pregnant pun helok jee makan macam2 berat pun naik naik tak ingat dunia. 2nd pregnant ni ya Allahhh menangis laaa tiap hari perut lapar tapi bila makan muntah. bau makanan pun boleh muntah, apa lagi tengok atau rasa. berat badan pun turun 2kg sepanjang first trimester. sekarang dah second trimester Alhamdulillah selera dah ok. berat pun dah naik 1kg. memang tobattt dah tak sanggup nak lalui alahan ni lagi 😭

2y ago

Masa takde alahan tu girl sis. Hee. Alahan ni haritu scan dah nampak bebird dia 😅 tapi taktau laa ada kena mengena ke tak lain orang lain rasa dia kot.

waalaikumussalam Sy Dah 5 week 6 hari, first baby skrg tgh alahan loya² Cuma Tak kerap skrg... Tapi belum scan lagi doc Kata tunggu slps 7 weeks... hrp2 alahan Sy ni Tak kuat, loya2 macam ni pun Dah Rasa Tak Larat , Badan Rasa Nak Tido jer,.. Doakan semoga baby Sy kuat sampai 9 bln 10 hari yerr mommies semua , 😘🌹

saya masa 4weeks - 5weeks selera makan membuak2, tak ada alahan langsung. Pastu masuk 6weeks gitu alahan dah start datang, muntah saja. kadang2 muntah sambil menangis. sekarang 8weeks, berat sebelum pregnant 69kg. sekarang dah 62kg dah akibat alahan teruk 😅Doakan saya dgn baby dalam keadaan baik2 je yeeee 🥰

Wasalam. Setengah org xde. Mcm sye bru msuk 7 minggu harini. Jgnla dimintak alahan. Hari2 sakit kepala nk muntah. Hrini tngok laki gi keje pun nangis. Sebu perut kembang tekak je dh 2-3 minggu. Air liur rse basi. Nk buat apa pun xboleh. Lgsug xselesa. Xpela. Janji baby sihat2 dhla

wsalam. sy pn xde apa2 alahan sepanjang hamil ni.. skrg msk 33w masih boleh masak, bt kerja rumah cuma xdela lasak sgt sbb hari2 pegi kerja naik 50 anak tangga.. lg 4 minggu tunggu msk wad je sbb sy cucuk insulin.. doakn semoga dipermudahkn segala urusan bersalin nnti ☺️🤲🏼

Normal sis, ada yg alahan dia awal trimester saja. Dan ada yg jenis datang alahan tu time trimester 2/3🥰 ada yg jenis alahan trimester 1 smpailah dah dekat bersalin tu still lagi alahan. Mcm kawan saya😮‍💨

Saya pun dah nak masuk 8w tapi takde alahan. Syukur sangat sangat dan berharap takkan ada alahan langsung sepanjang pregnant ni sebab saya working mom jadi risau kalau terpaksa ambil cuti banyak.

jngan mntak lah sis..sye nie alahan truk mkn pon mmilih jgk nsi tknk mkn klau mkn jer msti mntah..bau yg kuat pon tk bleh than msti nk mntah..mmng tkleh msuk dpur suami jer yg msak

normal. better takda alahan dari ada, seksa juga, saya da kena masa first trim tuh kkdg tak tahan . tapi nasib masuk 2nd trim slow2x hilang. kalau yg 9bln tuh ,kesian juga ,

normal , 😂 kalau buleh xnak alahan , tapi nak buat gano , lain org lain pembawakan nya 🥴 awak kira okay lah tu , xda alahan , just enjoy ur pregnancy journey