Ingin tahu

normal x pregnnt dah 13week tp xde alahan lgsung?? #risau sebb pregnnt ank 1st sy alahan teruk sngt sampai nk brsalin. ..#ingintahu #pleasehelp

17 Balas

Pengalaman saya, anak pertama dulu alahan saya 2,3 hari saja.. Ni skrg mengandung anak no 2, sejak tahu mengandung waktu 8 minggu sampai lah 18 minggu apa bau pon sy x blh nak hadap, skrg dah 24 minggu dah ok, masak semua blh cuma masih tak blh bau minyak wangi cth mcm brand BBW into the night tu.. Bila terbau je, Allah rasa pening mual nak muntah semua ada... Sy sampai marah suami suruh mandi xpyh pakai sabun tkpun pakai je sabun mandi anak yg Johnson² tu.. 🤣🤣 Brand Johnson original tu dgn carrie junior saja saya blh bau.. Lain² xblh..

setiap kandungan xsama sis..sy yg sebelum ni morning sickness smpai 3bln..pengalaman kali ni, xde alahan muntah2 langsung cuma xbole makan manis..bole jd mual..kulit tangan kering smpai mengelupus awal2 itu ari..alhamdulillah skrg dh ok..it depends kot🙂

2y ago

sy pulk yg excted. ..😬

normal je tu mummy.. sy pun masa pregnant xda alahan muntah2 tu semua sampai bersalin.. tp lebih pada alahan gatal kulit, suka tido, cpt letih. .. mybe sis xalahan mual muntah tp mesti ada alahan bentuk lain kan.

2y ago

Alhamdulillah. ..sy 1st pregnnt bby boy alahan truk sampai dh nk brsalin. ..yg ni xde alahn,tu lh risau. ..hrap bby sntiasa siht lh. ...Aamiin

normal sis ..saya ank no 3 ni. alhamdulillah ok ja..alahan x teruk cm yg first..siap jdi gatal2 seluruh badan, nk tidur pn x leh & no 2...tpi tgok benda2 manis...tekak dh rasa loya...😁nk mkn yg masam2 ja😅

Bestnyaaa tak ada alahan. Rezeki jugak tuuu 😂 Sy skrg ngandung anak first teruk sangat alahan sampai nak keluar naik kereta pun mabuk 😭 tapi ada je yg tak ada alahan. Enjoy je 😍

setiap kandungan lain simptomnya. tak perlu risau. saya waktu anak 1st langsung takda alahan. cuma rasa tak selesa dengan badan bila sampai 5 bulan.

sy mengandung ank first ngn nk msuk yg kedua nii pn xde pape alahan..slalu kna mrah ngn doktor bb buat buku lmbat😅..puncanye xthu mngandung

sy mcm awak xde lgsg alahan smpi sy mcm xcaya tgh pregnant. alhamdulillah xde alahan sbb kesian bila dgr ibu² yg alami alahan yang teruk ni

kandungan Sya pula sekarang 9w tiada alahan terhadap makanan juga tpi Klau Sya dapat hidu tak ngam mual juga hehe ..tpi mau dalam bilik ja ,

normal sis stiap kandungan xsma,sy ank first ada alahan tp xtruk dan jrg2...skrg sy mgndung ank kedua alahan sgt2 truk..