soalan

assalamualaikum.. sy dah 7 weeks.. doktor cakap janin sy tak jadi.. normal ke tak gmbr scan tu?

soalan
9 Balas

awk g klinik swasta ke? kalau swasta xsemua klinik doc dia berpengalaman.. kakak ipar sy pun masa kandungan 8 weeks doc klinik swasta ckp baby xmenjadi sebab kantung kemek siap buat surat refer ke hospital lagi.. then saya cakap better tunggu lagi 2 minggu then terus buat buku pink.. Alhamdulillah baby okey je.. sihat.. bukan nak banggakan klinik gov but most doc klinik gov lebih berpengalaman..

4y ago

Saya tak pasti pulak kalau check upt line jadi samar².. selagi sis xde bleeding all will be fine.. tapi kene check hospital lah untuk kepastian.. Kita hanya mampu merancang dan usaha.. Tuhan yang menentukan.. In shaa allah baik² saja..

Wslm . Sis Tunggu Lagi 2 Minggu Tgk Mcm Mnew. Try Beli Asid Folic Kt Farmasi Dulu Untuk Kuat Kn Rahim , Jaga Makan Dulu Sementara Ni . Kalau Dlm Masa 2 Minggu Tkde Pape Jdi Gi Scan Lagi Kt Klinik Lain . Insyallah Kandungan Tu Baik Baik Doa Selalu Agak Baby Sihat Dan Kuat ..

Apa kata ke hospital terus.. Pengalaman sy dulu bleeding sebab kandungan luar rahim.. Tapi awk nmpak baby ni.. Please pegi hospital.. Bahaya bleeding kita tak tau..

4y ago

amin insyallah

salam sis. cuba cari dr yg specialist dlm ni. MATERNAL FETAL MEDICINE. x semua o&g ada specialist mcm ni.. apa pun sy doakan yg baik2 tuk sis. insyallah

4y ago

amin terima kasih

Waalaikumussalam.. blh sy thu tk, knp doc ckp kandungan awk tk jd? ☺️ Sy tgok mcm normal je gmbr tu.. hehee

4y ago

Sis prefer pergi hosp, cek asap. Utk lihat kandungan sis, mungkin kena bertindak awal lbih baik, dr sis tunggu wkt appointment. Ni cuma pandangan sy shj.. in sha Allah, kalau kandungan ok. Sis akn diberi ubt utk kuatkan Rahim dgn segera ☺️

Sis, try sis ke klinik gov, sbb klnik swasta kkdg doc dia bukan pakar o&g. Lgpun 6weeks baru lg.

Doc ckp apa? Sbb sy xreti tgk huhu. Risau jgk dua mnggu lg nak scan .

4y ago

Baru 6 weeks huhu awl lg. Nk scan 8 weeks nt

Sis cuba tunggu 2 minggu lagi atau cek kat klinik swasta.

Cuba p klinik berlainan untuk dapatkan kepastian..