Scan baby

Tadi scan baby tapi kantung saja ada. Janin belum nampak. Spttnya usia kandungan sy 7 weeks 2 days but dktor said kandungan sy bru 6 weeks 2 days. Kena tggu 2 minggu lagi utk scan blik. It is normal? Sedih bila doktor cakap dia tdk dapat pastikan baby dlm keadaan sihat or tak :( #1stpregnancy

4 Balas

sama dengan saya sis, sptutnya yg sye scan kali ke 2 tuh dh nmpk heartbeat pahtu bila sye bleeding, sye gi klinik Dr ckp dia x nmpk dh heartbeat baby, sye sedih sngt, ni kena repeat lagi scan after 2w, doakan sye jugak.. Dr pun x pasti mcm mne dgn kandungan sye nih

macam saya sis 7minggu , baru ni p klinik cek nmpak kantung saja , saya ada turun darah , doktor buat surat terus p hospital besar , dekat sana doktor cek alhamdulillah nmpak baby , sis doa baik² ja , sekarang pun risau takut turun darah lagi

2y ago

aminn semoga dipermudahkan🤲

normal je tu.. memang kadang akan lari seminggu, dan awal2 nampak kantung je.. saya masa 8 minggu pun macam tu, tp bila check 10 minggu, elok je ada baby.. sekarang jaga diri dan jangan stress2 je, follow tue flow tunggu 2 minggu tuk check semula..

Saya masa scan 6week pun cuma nampak kantung je.. Now tunggu 2week lagi untuk repeat scan.. In Shaa Allah nanti after 2week dah boleh nampak baby.. Doa yang baik² je sis.. Always think positive😊