Baby kuning

Assalamualaikum.. slmt pg. Just nak minx pandangan semua.. Mcmne ea nak turunkan kuning baby ? Makin hari bacaan makin naik . Skrg baby kat hospital. Ape yg patut seorg ibu boleh buat? Ape makanan @ minuman yg perlu dielakkan?

22 Balas

Kalau dari segi pemakanan..utk si ibu. Dalam makanan kalau ad letak halia. Kurangkan makan halia.sbb halia kalau makan terlalu byk menyebabkan panas. Kena elakkan lada hitam lada putih halia. Utk byk kan susu badan makan sayur sawi campur carrot dan banyakkan minum air suam. Utk baby pulak. Kalau ada peluang nanti baby balik rumah. Mandikan baby dgn air herba khas utk kuning. Kat kdai herba cina ad jual..bokeh try jugak mandikan dgn ramasan aur kucai..selawat insyaallah kuning ank trun. Dan kerap2 susu kan ank. Sy buat 4 bnda tu utk ank sy. Kurangkan mkn bnda panas. Kerapkan susu ank. Mandikan dgn air kucai..2x sehari.kalau utk buang angin..boleh gantikan halia dgn bawang putih