Baby kuning

Assalamualaikum.. slmt pg. Just nak minx pandangan semua.. Mcmne ea nak turunkan kuning baby ? Makin hari bacaan makin naik . Skrg baby kat hospital. Ape yg patut seorg ibu boleh buat? Ape makanan @ minuman yg perlu dielakkan?

22 Balas

If baby masih dalam wad bwh lampu. Kerap bagi susu badan yg sis pam. Minumkan baby susu pakai syringe tiap2 20-30minit sekali. Sikit2 pun xpe janji bagi minum. Balik2 kan kedudukan baby, terlentang & meniarap setiap 3jam. Utk dapatkan kesan sepenuhnya lampu bilirubin kat badan baby. Supaya demam tu dpt turun cepat . Kalau dah balik rumah, minta suami tukar mentol lampu bilik yg baru & mentol lampu tidur yg baru. Pun dapat bantu supaya demam tak naik semula.