Baby kuning

Assalamualaikum.. slmt pg. Just nak minx pandangan semua.. Mcmne ea nak turunkan kuning baby ? Makin hari bacaan makin naik . Skrg baby kat hospital. Ape yg patut seorg ibu boleh buat? Ape makanan @ minuman yg perlu dielakkan?

22 Balas

Sis try bagi mandi baby dgn air beras/air daun peria. Masa berpantang jgn makan halia and minum milo pun jgn (nurse di KK yg suggest kan). Banyakkan minum air suam.. Anak saya pun nak 3 mggu lebih kena jaundice tpi saya amalkan semua tu baru kuning dia betul2 tiada lagi😊