Tips keluar susu pada waktu bersalin

Assalamualaikum. Skg sy dah 38weeks plus. Bila2 jd boleh bersalin. Walhal ikutkan sakit contractions palsu dh rase. Sakit pinggang la,sakit punggung la tpi msih x berani nk g check bukaan. Ada terfikir if mase bersalin nnt susu x keluar,ape selalu ibu2 buat ye? Sy ni xnk la bgi susu fm sbb mmg dah nekad nk bf smpai 2thn. Terus bgi puting kat baby mase terus lahir even xde susu pun blh ke? Bagi baby tu hisap je lah walaupun xde susu. Atau ada solution lain?.

11 Balas

Mind set tu penting.. Merangsang sel susu juga... Sy memang slalu bnyk susu... Tngah2 mengandung niat nk menyusukan ank sampai 2tahun...ni dah 26week...susu dah mula kluar klu tertindih tido.... Payudara dah bengkak.... Elok juga sis mula minum moeder... Boleh tambah susu...adik sy bersalin pg raya haji kedua... X der susu... Sy bg moeder 1sachet je.. Terus susu bengkak...