Luka pada tempat jahit

Assalamualaikum, siapa ada pengalaman jahitan luka? Dia tak tercabut tapi terluka mungkin sebab saya turun dari katil then terseret. Jadi jahitan pon terseret dekat benang. Saya dh cek takde nanah pon cuma luka merah lagi, saya patut letak ubat ape ye? Hrini saya pantang ke 23

5 Balas

sy hari ke 12 melecet jugak jahitan luka tu, makan pcm jela kalau tak nak buat apa pun tak boleh 🥴

2mo ago

Hihi tuhla kan, ganas trun katil. Tapi skrg dh ok saya buat air rendaman garam dan mkn pil nona ronggey makin kering dah . Pcm tu apa sis?

Macam mana nak tahu ada nanah ye? Tak reti la. Normal ke kalau area tu basah ?

2mo ago

Sis minta husbnd tgokkan. Mcm sy dia terseret jadi warna merah2 je. Klau nanah tu dia jdi putih2 sikit mcmtu. Basah mungkin sbb darah kot? Sis buat air rendaman garam mcm saya buat sbb sy pergi klinik, dr yg suggestkan. Buat tiga kali luka mkin kering dan dh tak sakit

saya. jd mcm melecet tu. pedih balik 😅😅😅😅

saya guna minyak batu

normal ke?

2mo ago

Ye normal sis