Benang Jahitan

Assalamualaikum semua.. Sy nk tanya.. Selalunya berapa lama ye benang jahitan luka bersalin akan tercabut? Sy dh bersalin 24 hari tp benang jahitan masih ada dan sangat pedih di bhgian tepi jahitan kerana tercucuk hujung benang.. Kwsn tu pon dh mcm nk melecet, merah dan pedih

3 Balas

sy pn mcm awk, ade lebihan benang tercucuk. msa semggu beranak g klinik mntk doc cek, doc suggest nk bukak and jahit balik. tp sy xnk so tepaksa la duduk senget smpai skit badan. dah msuk bln kedua tu benang dah start tanggal sikit2. tp awk kene rajin keringkan la tmpat luka tu.lepas mandi dap dap dgn tisu (jgn guna towel) lepastu hadapkan depan kipas kejap bg betul2 kering bru pkai seluar. lg satu kalau darah dah start sikit sy dah tukar ke pantyliner sbb sy memg x tahan pkai pad lama2. harap membantuu

4y ago

Sy punya last benang tercabut masa dh 2 bulan bersalin.. Duk tercucuk2 kt bhgian dlm, skali pegang n tarik, terus keluar tali tasi tu

saya pon dh 24 hari bahagian luar mcm dh okey bahagian dalam je ade rase sikit sikit sakit tu

Saya banyak kali cek yg sakit tu rupanya lebihan benang. Makan vitamin c banyak2 baru elok skit

3mo ago

so benang tu tanggal tak awak? lepas benang tu dh takde sakit lg tak?