Luka Jahitan

Salam. Sy dah habis pantang 44 hari luka jahitan pon dah elok benang semua dah takde cantum elok tapi sekarang ni bila sentuh dekat bekas luka tu rasa macam timbul so bila nk duduk kalau terkena bekas jahitan tu rasa sengal. Kenapa ye? Ada yang pernah jadi macam ni?#bantusharing #firstmom #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

saya harini dah hari ke32, dr check jahitan luka dah cantum elok n kering tapi kekadang saya masih rasa sakit..sakit on off, tp bila pegang kt luka jahitan tak sakit tp tkthu exact tmpt yg betul. skrg apa update? dah tak sakit lagi ke? awak buat apa?

6mo ago

Sekarang dah 3 bulan lebih dah tak sakit cuma timbul parut. Bila pegang dekat bekas luka jahitan tu rasa timbul tapi xsakit dh

bekas jahitan yg timbul mmng akn terasa sakit awak. Saya dh 3 bulan lebih pon kesan timbul tu masih sakit. pengalaman saya jatuh dan luka jadi bekas timbul pun nk dkt setahun bru tksakit.😬

Kalau rasa timbul, kemungkinan parut.