Minum air gula

Hi, Assalamualaikum, semua, Lepas minum air gula,boleh tak kita makan buah, untuk elakkan mual, Sya besok kena minum air gula, Malam ni berpuasa start dri pukul 10 Smpai pukul 8 pagi.

5 Balas

xboleh makan apa².. mcm nurse tempat sy dia bg mnum air masak skit kalau nak. tp sy xminum pun. tgu je smpai 2jm baru lpas tu makan. ada org boleh minum skali tguk. ikut pd diri awk. ms minum kena tenang je pkir macam mnum air biasa. smbil mnum dlm hati zikir je. insya Allah dpermudahkan.

10mo ago

terima kasih

Saya minum sekali teguk. Lepas 5minit mmg berpeluh rasa nak pengsan. Nak pulak kk saya tak buka aircond. Panas teruk dalam tu. Dengan kena jumpa dr lgi, kena jumpa nurse lagi. Rasa nak muntah sgt. Tapi saya bau sikit minyak angin. Boleh la lega sikit

10mo ago

Awk sedut minyak angin ape? Saya pun nnt nk bawak minyak angin.

tips saya minum air gula sekali teguk je jgan benti² ...pastu balik atau rehat lena jaa nanti cukup time g ambik darah pulak .lepas minum air gula jgan makan apa pon takot nanti tak cantik keputusan..heheh itu saya laa 🤭

10mo ago

terima kasih

Waalaikumsalam. Lepas minum air gula kena puasa lagi 2 jam untuk ambil darah kali ke-2.

Tak boleh. Minum air masak pon tak boleh banyak banyak