Minum Air gula

Hi, mummy, Cmna ya, perasaan selepas minum air gula, Saya 22hb6 kena minum air gula, ada pening ke, mual ke, Doctor suruh berpuasa dari pukul 10 mlam, Sampai pukul 8 pagi, Jumpa doctor Pukul 8pgi, Maaf sya asal Indonesia, sya duk Malaysia ikut suami.

2 Balas

Ikut pada orang sis. Lain orang lain reaksi. Macam saya, lepas minum okay saja. Takde pening atau nak muntah. Sebelum minum air gula, amik darah dulu. Lepastu lepas minum air gula kena tunggu 2 jam untuk amik darah lagi Lepastu baru boleh makan.

11mo ago

terima kasih, ternyata di Malaysia dgn Indonesia jauh beda ya😬😬.

rasa pening ,mual ,ada yg sampai muntah time minum atau tgh tunggu result. kalau ni get ready minyak angin n cari tempat utk lena kejap. takut nanti muntah ,kena repeat lagi.

11mo ago

lepas minum air gula. boleh makan buah2 masam tak,elakkan mual.