kulit bayi

assalamualaikum semua...cane ye nk buat nie. kesian kt ank..baru 2 bulan..sejak kulit dia kering dh stop pakai mandian..skarg dh jd merah² dekat lipatan siku & kaki...macam pedih jee...dh try soducream..tp makin teruk...losyen cetaphil pn dh try..xjalan gk..skrg dh xberani nk sapu apa² kt baby. ..minyak telon pn dh xsapu kt perut & dada sbb kulit dia kering...#1stimemom #firstbaby #advicepls

kulit bayi
9 Balas

newborn ni tak payah pakai apa2 sabun pun xpa, kulit dorang bersih dan wangi. kesian klau kulit baby jenis sensitive, jgn ikut cakap org. lain baby lain ragam. org cuma tau suggest mcm2 produk tapi yg nak tanggung kesan buruk anak sendiri.. kita klau sakit pun kdang tak tahan, aoa lagi baby. dah la xbleh nak cakap bgtau dkat kita yg apa kita buat tu tak sesuai utk dia.. rujuklah pada org yg betul.

Dulu anak no.2 sy pun mcm ni..sensitive sgt..sabun mandi semua x blh pakai..xblh panas..baju x blh tebal2..sy cuma sapu vaselin je hari2..bg kulit dia keep on lembab..alhamdulillah dah makin besar makin hilang cume nye die still x boleh panas berpeluh nnt habis naik merah2..try refer doc sis..kalau sis bf dia, tlg jaga makan jgk ya sis..

assalam.. maaf wani bukan niat nak berniaga apa.. tpi sis boleh cuba skeenz .. dye ada EO.. sy guna kt anak sy dlm 40 alhamdulillah sis😉 sy pom guna jugk sis kalau gatal2😁.. kalau sis berminatlah.. sis boleh www.wasap.my/60138661354/nakskeenz wani bantu sis

faham sgt perasaan sis. Sbb kulit anak sy mcm ni, lps pakai produk makin teruk 😭.. sy g klinik pakar kulit. dah habis ubat pakar bru tukar ke jenama honey olive baby, produk natural. oh, btw cetaphil ada SLS, xssuai utk baby.

wslm..sis dh g klnk ke jpe doc?nti doc akan bg cream..dan doc akn syor kn lotion dan sypoo bby bg kulit bby stiasa lmbut..ank sy mcm tu gak dlu..alhamdulilah dah pulih dh kulit bby sy..apa2 sis kne jpe doc dlu..lain owg lain bdn sis..😊

3y ago

xde plak..doc juz bg ubt sapu je..

anak saya pun dulu macam tu.doctor bagi Surat g pakar kulit.saya syorkan puan g jumpa doctor pakar kulit.buat semantra jagan pakai apa apa shampoo atau lotion dulu.

bawak jumpa doc pakar kulit terus sis.

snowhite treatment lotion boleh cuba..

try guna minyak tropika y baby oil tu