kulit bayi

assalamualaikum semua...cane ye nk buat nie. kesian kt ank..baru 2 bulan..sejak kulit dia kering dh stop pakai mandian..skarg dh jd merah² dekat lipatan siku & kaki...macam pedih jee...dh try soducream..tp makin teruk...losyen cetaphil pn dh try..xjalan gk..skrg dh xberani nk sapu apa² kt baby. ..minyak telon pn dh xsapu kt perut & dada sbb kulit dia kering...#1stimemom #firstbaby #advicepls

kulit bayi
9 Balas

Dulu anak no.2 sy pun mcm ni..sensitive sgt..sabun mandi semua x blh pakai..xblh panas..baju x blh tebal2..sy cuma sapu vaselin je hari2..bg kulit dia keep on lembab..alhamdulillah dah makin besar makin hilang cume nye die still x boleh panas berpeluh nnt habis naik merah2..try refer doc sis..kalau sis bf dia, tlg jaga makan jgk ya sis..