kulit bayi

assalamualaikum semua...cane ye nk buat nie. kesian kt ank..baru 2 bulan..sejak kulit dia kering dh stop pakai mandian..skarg dh jd merah² dekat lipatan siku & kaki...macam pedih jee...dh try soducream..tp makin teruk...losyen cetaphil pn dh try..xjalan gk..skrg dh xberani nk sapu apa² kt baby. ..minyak telon pn dh xsapu kt perut & dada sbb kulit dia kering...#1stimemom #firstbaby #advicepls

kulit bayi
9 Balas

newborn ni tak payah pakai apa2 sabun pun xpa, kulit dorang bersih dan wangi. kesian klau kulit baby jenis sensitive, jgn ikut cakap org. lain baby lain ragam. org cuma tau suggest mcm2 produk tapi yg nak tanggung kesan buruk anak sendiri.. kita klau sakit pun kdang tak tahan, aoa lagi baby. dah la xbleh nak cakap bgtau dkat kita yg apa kita buat tu tak sesuai utk dia.. rujuklah pada org yg betul.